Mum Yapımı Malzemeleri Nelerdir?

Mum Yapımı Malzemeleri ile birbirinden güzel ve renkli aynı zamanda hoş kokulu mumlar yapmak mümkündür. Eskiden sadece aydınlatma amacıyla kullanılan mumlar şimdilerde dekorasyon ve ev içerisinde iyi enerji üretebilmek amacıyla kullanılır. Farklı arabalara ve kokulara sahip mumlar evin içerisinde sıcaklık ve konfor oluşturabileceği gibi dekorasyon amaçlı daha rahatlıkla kullanılabilir.

Mum Yapımı Malzemelerinde, Mumların uzun ömürlü olmadığını sürekli olarak yakıldığı düşünülürse yenilenmesi gerektiği ihtimali doğrultusunda ev yapımı mumlar bu konuda oldukça fazla rağbet görür.

Ev yapımı mumlar için gerekli olan malzemeler çok fazla olmadığından hem düşük maliyetli hem de yapılışı oldukça kolaydır.

Mum Yapimi Malzemeleri

Mum Yapımı Malzemeleri Nelerdir?

Evde mum yapımı malzemeleri olarak genel bir bakış atıldığında mum malzemeleri yapılacak mumun türüne göre değişiklik gösterse de genel olarak aynı malzemeler ile de birbirinden güzel kokulu yada kokusuz mumlar yapılabilir.

Mum yapımı için gerekli malzemeler aşağıda sırasıyla yer alır.

  • Balmumu, soya mumu yada parafin mumu
  • Fitil, çubuk
  • Karıştırmak için kaşık
  • Kavanoz ya da dekoratif bir kap
  • Parfüm yada aromatik yağlar
  • Mumu renklendirmek için farklı farklı renkler
  • Balmumu eritmek için kullanılmayan bir tencere

Mum yapımı malzemeleri ile kişi kendi mumlarını yaparak birbirinden güzel mumlara sahip olabilir. Yine aynı şekilde bu mumları daha özenli şekilde hazırlayarak ek gelir elde edebilir.

Mum yapımı için malzemeler ile farklı şekillerde kaplar kullanarak güzel mumlar yapmak mümkündür.

Mum yapımı malzemeleri fiyatları  oldukça uygundur. Belli bir bütçeye sahip herkes dilediği renkte ve şekilde mum yapabilir. Yaptığı mumları satarak kazanç elde edebilir.

Evde mum yapimi malzemeleri Evde mum yapimi malzemeleri scaled

1 Kg Parafin Kaç Mum Çıkar?

1 kg  parafin kaç mum çıkar diye merak edenlere ortalama olarak 8 ila 10 adet mum çıkar demek mümkündür. Fakat bu mum sayısı yapılan mumun şekline göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak 8 ile 10 adet orta boylu mum çıkar demek daha doğru olur.

Mum yapimi icin gerekli malzemeler

1 Kg Parafin Ne Kadar?

1 kg parafin ne kadar sorusunu yanıtlamadan önce parafinin ne olduğundan bahsetmek gerekir. Parafin mum yapımından kullanılan bir maddedir. Mumun daha kaliteli ve dayanıklı olmasına yardımcı olur. Onunla birlikte parafin mumu yeni başlayanlar için oldukça uygundur.

Parafin mumu kolay şekilde şekil alır Aynı zamanda hızlı eriyerek çabucak donar. Kokulu ve renkli olduğu için sıklıkla tercih edilir. En popüler olan mum çeşitlerindendir.

Mum nasil yapilir

Parafin mumu mum yapımında kullanılan geleneksel bir balmumudur.  Bu mum türünü kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri yaydığı kimyasallar bazı insanlar da tahriş edici olabilir.

Bu konuda hassasiyeti olan kişilerin parafin mumunu tercih etmeden diğer farklı yollardan mum yapımına yönelmesi gerekir.

Bu mum türünün ortalama fiyatı kilogram başına 64 TL’dir. Oldukça uygun fiyatlı olan Bu mum türü hemen hemen her yerde mum yapmak isteyen kişilerin karşısına çıkar.

Mum Nasıl Yapılır?

Mum nasıl yapılır adım adım öğrenmek isteyenlere ve ilgilenenlere maddeler halinde bir mum nasıl yapılır aşağıda anlatılır.

  • Balmumu için seçim yaptıktan sonra mum eriterek işleme başlanır.
  • Eriyen mum kullanılmak istenilen kalıba ya da şişeye boşaltılır.
  • Tahta çubuk yardımı ile mum fitili sıvı olan mumun içerisinde yerleştirilir.
  • Mum renklendirmek isteniyorsa farklı renklerde boyalar kullanılabilir.
  • Boya işlemi tamamlandıktan sonra mum daha ferah ve havaalanı bir odaya ya da balkonu konularak katılaşması beklenir.
  • Katılaşan mum kalıptan çıkartılır ve artık kullanıma hazırdır.
  • Dekoratif kap içerisinde olan mum ise süslenmek için kenara konulabilir.

evde mum yapmak

Yukarıda bahsi geçen adımlar bütün balmumu seçeneklerinde geçerlidir. Yine sıklıkla tercih edilen soya mumu soya fasulyesinden yapılır. Döküldüğü yerden kolay şekilde temizlenebilir. Çevre dostu bir bal mumu çeşididir. Diğer mum çeşitlerine göre daha faydalıdır. Aynı zaman da yavaş yandığı için uzun süreli kullanılabilir.

Çevre dostu olduğu için sıklıkla tercih edilen balmumu hava temizleme özelliğine sahiptir. Fakat bal mumunun kokusu ve rengi o kadar iyi durmadığından genelde içerisine uçucu yağlar konarak kokulandırılır.

Birbirinden şık ve hoş kokulu mum yapmak için eski mumları değerlendirmek mümkündür. Bu sayede daha uygun fiyata yeni bir mum sahibi olunabilir. Güzel ve göz alıcı mumlar dekorasyon fikirlerine farklı bir yön kazandırabilir.

Bu bölümde, mum yapımı malzemeleri ve mum nasıl yapılır? konusunu inceledik. Daha önce yayınladığımız Kendin Yap Fikirleri: Portakal Kabuğu İle Mum Yapımı konusunu da incelemenizi öneririz. İyi dekorasyonlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.