KALANŞO ÇİÇEĞİ NEDİR?

Kalanşo Evleri süsleyen bitkilerin başında gelen  rengarenk açan çiçekleri ile oldukça hoş bir görünüme sahiptir. Bakımının kolay olması da bu çiçeğin evlerde çokça tercih edilmesinin sebeplerinden biridir. Türkiye’de Kalanşo olarak adlandırılsa da asıl ismi Kalanchoe’dir. Tropik bir bitki olan Kalanşo Asya ve Afrika asıllıdır. Madagaskar bölgesi ise bu bitkinin en fazla yetiştirildiği yerdir.

Kalanşo bitkisi kolay çoğaltılması ile de meşhur bir bitkidir. Hem ev hem de ofisleri süsleyen Kalanşo bulunduğu ortama kolaylıkla ayak uydurabilen bir yapıya sahiptir. Bir sukulent türü olan Kalanşonun parlak ve iri yaprakları vardır. Çiçekleri ise sarı, pembe, kırmızı, beyaz, turuncu renklerde olabilir ve öbekler halinde açar. Doğada 125 türü bulunan Kalanşo bitkisi Crassulaceae familyasına aittir. Dalları kolaylıkla kopan ve yere düşen Kalanşo, ismini de bu özelliğinden almıştır. Kalanchoe, düşen anlamına sahiptir.

Sürekli uzayan yaprakları olmadığı için Kalanşo oldukça az yer kaplayan bir bitkidir. dekoras konusunda en doğru tercihlerden biri olan Kalanşo bitkisi, boş bir masanın ortasında kendine yer edindiği zaman ortama hoş bir ambiyans katar. Zarif görünümüyle dikkat çeken Kalanşo 25-35 cm’e kadar uzayabilen bir bitkidir. Sonbahardan ilkbahara kadar devamlı çiçek açan bu bitki yaz aylarında sadece yapraklı bir görünüme sahiptir.

Kalanchoe Çiçeği Bakımı

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kalanşo bitkisi karanlık ortamlardan hiç hoşlanmaz. Bu nedenle mutlaka aydınlık bir ortamda bulunması gereklidir. Ancak direkt olarak güneş ışığı da Kalanşo için uygun değildir. Bu nedenle filtrelenmiş şekilde gün ışığından faydalanmak daha çok hoşuna gider. Kalanşo bitkisinin konumu havalandırılan bir yer olmalıdır. Soba, kalorifer, şömine gibi ısı kaynaklarına yakın şekilde tutulmamalıdır. Çok fazla sulanmaktan hoşlanmayan Kalanşo bitkisi aşırı sıcak ya da aşırı soğuğu da sevmez.

Her zaman ılık, aydınlık ortamlar bu çiçek için yeterlidir. Hassas bir bitki olan Kalanşo 5 derecenin altında yaşayamaz. Sulama konusunda da kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında ise havanın sıcaklık durumuna göre haftada 2-3 defa sulamanız yeterlidir. Toprağının tamamen kurumuş olması Kalanşonuzu sulamanız gerektiği konusunda doğru bir işarettir. Kurumuş olan çiçek ve yaprakların bitki üzerinden alınması ve temizlenmesi, gelişimi açısından iyi olacaktır.

kalanso
Kalanchoe flower

Kalanşo Bitkisi Vermek ne Anlama Gelir?

Kalanşo bitkisinin her rengi farklı anlamlara gelmektedir. Sevdiklerinize hediye etmek için Kalanşo çiçeğini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

  • Eğer kalbini kırdığınız ve özür dilemek istediğiniz bir yakınınız varsa ona beyaz Kalanşo hediye ederek ”senden özür diliyorum” diyebilirsiniz.
  • Herhangi bir mutluluğu ya da başarıyı tebrik etmek istediğinizde de karşı tarafa pembe Kalanşo hediye edebilirsiniz.
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için sarı Kalanşo uygun bir tercih olacaktır.
  • Kırmızının aşkı ve tutkuyu temsil ettiği herkes tarafından bilinir. Kırmızı Kalanşo aşkınızı ifade etmeniz için en doğru yoldur.

kalanso cicegi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.