2023 Mutfak Trendleri: İlham Alacağınız 6 Fikir!

Bu yazımızda 2023 Mutfak Trendleri konusunu işlemek istedik. Mutfak için kullanılan “Evin kalbi” ya da “Evin ruhu” benzetmesinin ne kadar doğru olduğunu tekrar belirterek konumuna giriş yapıyoruz. Mutfak, sadece yemek yapılan bir oda olmaktan ziyade misafirlerin ağırlandığı ve aile veya arkadaşlarınızla hoş sohbetlerin yapıldığı yaşamın merkezinde olan bir bölümdür. Evdeki zamanımızın çoğunun mutfakta geçtiğini rahatça söyleyebiliriz. Aynı zamanda evimizin en hareketli alanıdır. Yemek hazırlama ve ikram telaşı gibi sürekli bir hareket olan bu odamızın dekorasyonu da bu nedenlerle çok önem arz etmektedir.

2023 Mutfak Trendleri konusunda birçok farklı nokta vardır. Mutfağınızın büyüklüğü, ne denli ışık aldığı ve mutfağı kullanış biçiminiz gibi durumları göz önünde bulundurarak mutfağınızı dekore etmeniz gerekiyor.

İyi projelendirilip, tasarlanmış ve kendi tarzınızı yarattığınız mutfakta vakit geçirmenin verdiği mutluluk tarif edilemez.

Bunun için öncelikle kendinize bir yol haritası belirlemelisiniz. İsterseniz bir mimardan destek alabilir, isterseniz zevk ve tarzınızı ön planda tutarak internette mutfak dekorasyon önerileri konusunda araştırma yaptıktan sonra işe koyulabilirsiniz. Özellikle bol bol mutfak dekorasyon fotoğrafları inceleyerek ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Bu konumuzda mutfak dekorasyon trendleri çerçevesinde size birçok fikir ve ipucu vererek yardımcı olmaya çalışacağız.

Aydınlık bir mutfak…

2023 mutfak dekorasyonu konusunda en önemli başlıklardan birisi ışık olacaktır. Mutfağınızın güneş ışığı alması çok önemlidir. Özellikle küçük mutfaklarda gün ışığı ve aydınlatma daha da önemli oluyor.

İpucu: Şayet mutfağınız az ışık alıyor ve aydınlatma yetersiz ise daha açık renk mutfak dolapları tercih edebilirsiniz.

Mutfağınızdaki mat malzemelerde ışığı yansıtarak daha verimli bir aydınlatma oluşturacaktır.  Mutfak aydınlatması nasıl olmalı? Konusunda internetten bilgi edinebilirsiniz.  Bu nedenle 2023’te mutfaklarda özellikle daha büyük pencerelerle karşılaşabiliriz. Tüm alanın aydınlatmasının yanında mutfağınızda odak noktası oluşturacak bölgesel aydınlatma da oluşturabilirsiniz. Bunun için spot ışıklardan ve LED aydınlatma ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Asimetrik mutfak aydınlatmaları da 2023 ve gelecekte çokça karşımıza çıkacak.

mutfak aydinlatmasi

Aile odaklı tasarım…

Yukarıdaki cümlelerimizde mutfakların sadece yemek yapmaktan ziyade aile ve sosyalleşme açısından önemine değinmiştik. İşte bu nedenle mutfak ve aile kelimelerini bir araya getirmeyi uygun bulduk. Mutfak için aile odaklı tasarım denilince ilk aklımıza gelecek kelimenin konfor olması gerekiyor. Yemek, güzel bir sohbet için mutfak adaları bize göre en uygun tercih olabilir. Mutfak ada tezgahı konusunda daha önce yayınladığımız makaleleri inceleyebilirsiniz.

2023 Mutfak Trendleri
2023 Mutfak Trendleri

Alandan tasarruf sağlamak…

Mutfak yenileme fikirleri konusunda yerden tasarruf sağlayan dolap ve saklama alanları son dönemde çok revaçta oluyor. Özellikle yapısal şekli hoş olmayan mutfaklar için yenilikçi tasarımlarla görsel ve biçimsel rahatlık getiriyor. Mutfakta kullanılan malzemelerin ne kadar çok olduğunu düşünürsek bu tarz dolaplar bu konuda sizi rahatlatacaktır. Sürgülü kapaklı dolaplar ve mutfak gereçlerini asabileceğiniz duvar askıları da size daha fazla yer açacaktır.

Mutfak Yer Tasarrufu

 

Vintage: Geçmişe özlem…

Son dönemlerde popülerliği gittikçe artan bu dekorasyon stili, mutfağınıza buram buram nostalji kokan bir hava katıyor. Pastel ve daha soft tonların kullanıldığı bu stil dekorasyonda özellikle beyaz harici farklı renkli beyaz eşyalar tercih ediliyor. Vintage mutfak dekorasyonu konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli etkenlerden biri renk uyumunu yakalamaktır. Eskitilmiş mobilya ve aksesuarlar mutfağınıza vintage etkisi katmanıza yardımcı olacaktır.

Vintage Mutfak Örnekleri

Sanat Mutfağınızda…

Eminim mutfak duvarlarında yağlı boya tablo, fotoğraf gibi sanatsal içerik aksesuarlarına pek alışık değilsiniz. Lakin Mutfağınızda özellikle büyük kullanılmış bu tarz eserler mutfağınızı farklı bir boyuta taşıyacaktır. Gelecekteki mutfakların bu tarz görsel yaklaşımlarla daha iç içe olacağını düşünüyoruz.

mutfak tablo

Metallicca Mutfaklar…

1981 yılında kurulan heavy metal müzik grubu ile mutfağı aynı başlıkta kullanmak biraz ilginç oldu sanırım. Daha fazla kafa karıştırmadan konumuza dönecek olursak, 2023 yılında mutfaklarda metal konseptler daha fazla kullanılmaya başlanacak. Özellikle yurtdışında artık mutfak dolapları bile paslanmaz metalik malzemelerden yapıldığını görmeye başlıyoruz. Metalik mat yüzeyler, bakır ve bronz alet edevat-takım taklavatlar gözde olacak desek sanırım fazla hayalperest olduğumuzu düşüneceksiniz.

metal mutfak dekorasyonu

Yukarıda sizler için yenilikçi 2023 Model mutfak stillerini aktarmaya çalıştık. Tabi siz yine mutfağınızı dekore ederken kendi zevkini en önde tutmalısınız. Mutfağınızda vakit geçiren siz olacağınız için, Mutfak fikirlerinden ziyade rahat ve mutlu olacağınız tarzda bir dekorasyonu amaçlamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.