2023 Kahve Sunum Aksesuarları Nelerdir?

Kahve Sunum Aksesuarları misafirlere ve yakın arkadaşlara yapılan kahvelerin yanında tamamlayıcı olan süslerdir denilebilir kahvenin yanında güzel bir sunum tabağı hazırlamak ya da renkli şekerler koymak kahvenin daha güzel durmasını aynı zamanda keyifli şekilde içilmesini sağlar.

Kahvenin tadı kahve sunum aksesuarları ile çıkar. Renkli renkli aksesuarlar kullanarak misafire verilen değer ve önem ön plana alınır. Kahve sunumu ne kadar iyi olursa misafire verilen değer o kadar iyidir.

kahve sunum aksesuarlari scaled

Kahve Sunum Seti

Kahve sunum seti ile misafirlere kahve ikram edilebilir. Kolay ve pratik şekilde sunum yapmak için set halinde sunum tabakları ve diğer aksesuarlar tercih edilebilir.

Kahve Sunum Aksesuarları ile Kahve sunumu yapılırken abartılı şekilde sunumun detaylandırılmaması gerekir. Eski halde kahve sunumu kahvenin tadını baltalayarak lezzetli şekilde içilmesini önler. Abartılı şekilde kahve sunumu yapmak misafirin saygısızca davranıldığını bir göstergesidir. Şatafatlı ve çok süslü kahve sunumları gösteriş adı altında misafirin canını sıkabilir.

Kahve Sunum Aksesuarları ile Kahve sunumu yaparken her zaman daha mütevazi olmak gerekir. Günümüzde kahve sunumları nud renkler ve soluk tonlarda kahve sunum aksesuarları ile sunulur. Görsellik açısından hem daha sade hem de daha güzel görünür. Sade bir görüntü olduğu için bütün güzellik kahvenin tadına yansır.

kahve sunum seti

Türk Kahvesi Sunum Aksesuarları

Türk kahvesi sunum aksesuarları özel günlerde misafirlere ikram için harika bir tercihtir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözü doğrudur. Şimdi ise güncel olarak bu söz, bir fincan kahvenin yanında yapılan sunum ve aksesuarların kırk yıl hatırı vardır şeklinde belirtilebilir.

Günümüzde misafirliklerinde kahvenin yanında yapılan sunumlar büyük dikkat çeker. Ev sahibinin ne kadar hamarat ve becerikli olduğu kahve sunumundan anlaşılır. Bundan sebep ev sahibi Kahve Sunum Aksesuarları ile kahve sunumunu yaparken büyük özen gösterir.

En bilindik kahve sunumları aşağıda sırasıyla belirtilmiştir.

  • Kahve yanına sunum aksesuarları kullanmakla birlikte renkli lokumlarda tercih edilebilir.
  • Türk kahvesi sunum aksesuarları yerine günümüzde şimdi renkli ve farklı model türk kahvesi fincanları kullanılır. Bu fincanları yanına koyulan renkli şekerler harika bir sunum hazırlar.
  • Türk kahvesi servis edilirken kahve sunum tabağı kullanılabilir. Bu tabağın üzerine pudra şekeri, tarçın, karanfil gibi yiyeceklerden dekoratif şekiller çizilebilir.
  • Ayrıca kahve sunumlukları küçük yapay çiçeklerle süslenebilir.

Kahve sunum malzemeleri fiyatları konusunda kişinin hangi ürünü tercih edeceğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Çok görsel şölen edasında bir sunum her zaman daha fazla fiyatlıdır. Sade ve gösterişsiz modeller daha uygun fiyatlıdır.

misafir kahve sunumu scaled

En Şık Kahve Sunumları

En şık kahve sunumları arasında yer alan sade fincan setleri daha sık kullanılır. Çünkü sade fincan setlerinin güzel aksesuarlarla birleştirmek ve arasında ki dekoratif uyumu yakalamak daha kolay olur.

Özellikle nud renkli fincan takımlarıyla mükemmel uyumu yakalamak daha kolaydır. Renkli fincan takımlarında parlak tek kişilik kahve lokumluk tabakları kullanılabilir. Bu tabaklar kullanım alanına göre ortaya da servis edilebilir.

Kahve sunum tepsileri tek kişilik şekilde oluyorsa tabakların kenarlarına renkli taşlar koyulabilir. Aynı zamanda tercihe bağlı küçük pullar da koyulabilir. Sunum yaparken olmazsa olmaz nitelik taşıyan renk kombinasyonu kahvenin sunumunu ortaya çıkartır.

turk kahvesi sunum

Misafire Kahve Sunumu

Misafire kahve sunumu yaparken kullanılan sunum aksesuarları misafirin ağırlığına göre değişiklik gösterir. Bu konuda gereken bazı detaylar kahvenin daha güzel sunulmasına yardımcı olur. Bu detaylar kısaca aşağıda belirtilmiştir.

  • Abartıya kaçmamak gerekir.
  • Kahvenin sahip olduğu genel sunum görünümünü bozmamak gerekir.
  • Şekilli kahve yanı bardağı kullanılabilir.
  • Sık tercih edilen diğer bir detay da kahve sunum tepsileridir. Dekoratif kahve tepsileri kullanılabilir.
  • Kahvenin tadına katlı kurabiye sunumlukları eşlik eder.
  • Dekoratif fincan altlıklarından da yararlanılabilir.
  • Farklı desende ve modelde lokumluklarda kullanılabilir.

Kahve Sunum Aksesuarları Kahve fincanlarını ve kahve sunum tabaklarını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta kullanılan her bir parçanın temiz olması gerekir. Kahve fincanında ya da sunum tabağında bulunan herhangi bir leke sunumun kötü görünmesine neden olur.

Kahve sunum işi emek, özen ve büyük bir dikkat ister. Göz önünde bulundurulması gereken en önemli şey kahvenin kıvamında yapılmış olması ve güzel şekilde servis edilmiş olmasıdır. Farklı renk seçenekleri ile tasarlanmış sunum aksesuarları lezzetli Türk kahvesi ile birleştiğinde misafirlere güzel bir ikram olur.

Bu yazımızda kahve sunum aksesuarları ile ilgili 2023 trendlerini aktarmaya çalıştık. İnternette satış sitelerinde yüzlerce farklı ve güzel modeli bulmanız mümkün. Yukarıda paylaştığımız görselleri de göz önünde bulundurarak, misafirlerinize ikram etmekten keyif duyacağınız modelleri kullanacağınızdan eminiz. Tabi bunu sadece misafir olarak düşünmeyin. Eşinizle veya tek başınıza yapacağınız kahve keyiflerinde severek kullanacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.