2023 Dekoratif Mumluk Modelleri Ve Şamdanlar

Dekoratif Mumluk yemek masalarının, romantik akşam yemeklerinin büyüsünü ikiye katlayan sırdır. Yemek yerken ortamın loş ve şık olmasını sağlar. Bununla birlikte sadece yemek yerken değil kitap okurken, dizi izlerken de ortamın daha loş olmasını sağlar. Ayrıca odanın genel dekoru için rahatlıkla kullanılır.

dekoratif mumluk

Dekoratif mumluk tercih ederken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda sırasıyla belirtilmiştir.

  • Odanın ve kullanılacak alanın genel dekoruna uygun seçim yapılması gerekir.
  • Örnek verilmesi gerekirse şamdan mumluk genellikle yemek masalarında kullanılır.
  • Cam mumluk daha dekoratif olduğundan masaların üzerinde yada TV ünitelerinde kullanılır.
  • Ortamın genel dekoruna uygun büyüklük ve renkte mumluklar tercih edilebilir.
  • Kahvelerin hakim olduğu odalara ahşap mumluk tercih edilebilir.

Mumluk modelleri arasında en sık tercih edileni şamdan mumluktur. Ev dekorasyonunda kullanılan mumluklar sade ve abartısız tercih edilirse daha uygun olur. Eğer yine de abartılı işlemelere sahip bir mum tercih edilecekse ortamda çok fazla dekoratif malzeme bulunmaması gerekir. Eğer bu durumun tam tersi olursa abartılı dekoratif mumun güzelliği diğer dekoratif malzemelere dağılarak mum geri planda kalır.

dekoratif mumluk modelleri scaled

En Çok Satan Mumluklar Şamdanlar Hangileri?

En çok satan mumluklar şamdanlar hangileri diye sorulacak olursa gümüş şamdan ve cam mumluk modelleri sıkça tercih edilir denilebilir. Her türlü dekorasyona uyum sağlayan mumluklar soluk bir dekorasyonu bile canlı tutar.

Eğer evde çok fazla aksesuar kullanmayıp yine de şık ve dekoratif oda hayal ediliyorsa İkea mumluk modellerine bakılabilir. Avangart bir model ve birkaç canlı çiçekle odanın süsleme dekorasyonu tamamlanmış olur.

Tek başına gümüş şamdan aksesuar olarak rahatlıkla kullanılabilir. Tek başına kullanılan şamdan daha sade ve güzel görüntü verir.  Mum ışığında yemek yemek için daha çok şamdan tercih edilir. Loş ışık yayan mum sayesinde lezzetli yemeklerin tadı bir başka olur.

Dekoratif Mumluk çeşitleri arasında modern görünümlü tel işlemeli mumluklar genellikle dekoratif amaçlı kullanılır. Bu mumluk aksesuar olarak kullanıldığında göze daha güzel görünür. Bununla birlikte mumluğun diğer dekoratif eşyalarla uyumu oldukça önemlidir. Eğer bir mumluk diğer dekoratif malzemelerin yanında sönük ya da çok abartı duruyorsa dekor tamamlanmamış olur.

mumluk modelleri

Ayaklı Mumluk

Ayaklı mumluk pek çok yerde kullanılabilir. Daha şık dursun diye göz önünde bir yere koymak gerekir. Örnek olarak yemek masasında kullanılabilir. Bununla birlikte TV ünitesi, raf gibi yerlerde de kullanılabilir.

Dekoratif mumluk modelleri arasında yer alan ayaklı mumluk dekorasyonunuza büyük bir artı katar. Gönül rahatlığı ile her yerde tercih edebilirsiniz çünkü çok güzel bir görünümü vardır. Her türlü dekor konseptine uyum sağlar.

Dekorasyon ürünlerinden biri olan özel tasarım mumluklar ve mumlar dekorasyonun göz bebeği gibidir. Dekoratif mumluk tercih ederken uzun ömürlü olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Dekoratif Mumluk modelleri için daha ayrı bir hava için farklı renklerde biblolar tercih edilebilir. Uygun fiyatlarla satın alınmış mumlukları ve mumları farklı dekorasyon fikirleri ile birleştirip görsel şölen havası yakalanabilir.

Metal Mumluk

Metal mumluk daha dayanıklı ve daha dikkat çekici bir özelliğe sahiptir. Soluk ve karanlık bir hava katar. Dingin bir meditasyon odası için harika bir dekor ürünüdür. Bunlar birlikte çalışma odası yatak odası içinde mükemmel bir tercihtir.

Metal mumluk daha avangart dekorlu odalar için kullanılır. Siyah ve gri renklerin hakim olduğu oda dekorlarını tamamlamak için oldukça idealdir.

metal mumluk scaled

3’lü Şamdan Modelleri

3’lü şamdan modelleri geniş bir ürün yelpazesi ile tercih etmek bazen kararsızlık yapabilir. Şamdanla dekorasyon yapılırken kişi daha fazla dikkat etmesi gerekir. Burada dikkatte kasıt şamdanın görünümünün ve  diğer dekoratif malzemelerle uyumudur.

Bazı tıp 3’lü şamdanlar sadece masada güzel durur. Bazı tıp 3’lu şamdanlar ise duvar raflarında, kitaplık raflarında güzel durur. Burada belirleyici iki unsur şamdanın boyutu ve dış görünüşüdür. 3’lü şamdan ince ve kısa bir boyuta sahip olup aynı zamanda ince detaylara sahip ise raflarda daha hoş durur. Aynı zamanda TV ünitelerinde ve yatak odası süslemelerinde de kullanılabilir. Eğer şamdan daha gösterişli ve büyük işe masa ve orta sehpalarda rahatlıkla kullanılır.  Güzel bir için mumluk şamdan, kristal şamdan, cam mumluk daha sık tercih edilir.

samdan modelleri

Sonuç olarak, şamdanlar her ne kadar dekorasyonumuza bütünlük katıp, evimizin havasını değiştirse de gereksiz ve çok kullanımı olumsuz etki yaratır. Sizi zorlayacak bir diğer kısım binlerce dekoratif mumluk modeli arasından seçim yapmak olacaktır. Kendi zevkinize ve dekorasyonunuza göre seçim yaparak evinizi güzelleştirebileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.