2015 Dekorasyonda Moda Renkler

Pantone firması 2015 yılının başlıca rengini açıkladı: Marsala… Şarabıyla ünlü olan Sicilya şehrinin adını alan renk, 2015 yılı modasına da damga vuruyor. Koyu rengiyle bordo, açık rengiyle gül kurusu olan Marsala, daha ziyade kırmızı-kahverengi olarak değerlendiriliyor. Bu yılın rengi olan Marsala’ya resimlerle örnekler vermek ve hangi renklerle yakıştığını belirlemek istedik.

Renk uzmanları marsalanın daha çok ten rengi ve klasik mavi renkleri ve tonlarının yakışacağını söylüyorlar. 2015 yılında Marsala, açık kahverengi ve mavi dışında zeytin yeşili, turuncu, gri, lavanta rengi ve açık sarı renkleri ile öne çıkacak. Marsala 2015 yılının hem cazibeli hem de cesur olan bu rengi, kahverengiye olan yakınlığıyla da ağır bir yapı sergiliyor. Örneğin özellikle televizyon arkalarında tek renk bu rengi uygulamak isteyebilirsiniz. Açık renk mobilyalarla da birbirini tamamlayarak keyifli mekanlar yaratacaktır. Perde rengi için biraz koyu kaçabileceği gibi halı ve yastık kullanımında gayet ideal olacaktır. Toprak renkleriyle yapacağınız kombinasyonlarda hem şık hem de doğal olacaktır.

Marsala’yı bej, kahverengi ya da yeşil gibi sıkça kullanılan renklerle de son derece uyumludur. Ancak evde kullanımında açık renklerle değerlendirmekte evin ferahlığı açısından önemlidir. Özellikle de eviniz fazla ışık almıyorsa marsala ile krem ya da beyaz renk ile değerlendirmeniz doğru olacaktır. Eğer canlı renkler istiyorsanız da mavi, yeşil ve turuncuyu dahil edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.