Açık Mutfak Yaptırırken Dikkat Edilecekler

Açık mutfaklar çok modern ve şık göründüğü kadar kullanımı bir hayli dikkat edilmesi gereken dekorasyonlardır. Açık mutfak tasarımlarının eksilerinden biri ise göz zevkine çok dikkat etmeniz gerektiğidir.

Açık mutfak dekorasyonu oluştururken yeterince dolap olması gerekmektedir. Eğer dolap sayısı az ise, mutfağınızın dağınık ve göz yorucu görünmesine neden olursunuz. Bu yüzden de görüntü kirliliğini azaltmak ve tezgahınızın boş kalmasını sağlamak için dolap sayınızın çok fazla ve düzenli olması gerekiyor.

acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 6

Açık mutfak dekorasyonu oluştururken beyaz eşyalarınızın görünümüne de önem vermelisiniz. Beyaz eşyalar şimdi bir çok farklı renkte üretilebilmektedir. Bu yüzden de mutfağınızda kullanacağınız beyaz eşyaların tümü aynı renk tonunda olması gerekiyor. Gri olsa bile aynı tonda gri renge sahip olmalıdır. Farklı renk tonları görünümde şık olmayan bir izlenim yaratıyor.
Açık mutfağın salonla birlikte kullanımlasından dolayı odanın ışığı da büyük önem taşımaktadır. Karanlık bir alan oluşursa, mutfağın göz yoruculuğuyla birlikte çok sıkılı bir oda haline dönüşebilir. Pencereden giren ışık yüksek miktarda ise şanslısınız demektir. Eğer ışık az ise mobilyalar ve mutfağın kesinlikle açık renk tonlarında olması gerekiyor. Beyaz bir mutfak, beyaz renk tonlarında yemek masası ile birlikte koltukların da açık renk tonlarında olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer koltuklar açık renk tonlarında olsun istemezseniz, tv sehpası, orta sehpa, duvar aksesuarı, perde gibi detayların kesinlikle açık renklerde olması gerekiyor.


acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 5

acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 4
?????????????????????

acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 3 acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 2 acik mutfak yaptirirken dikkat edilecekler 1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.