Dekorasyonda En Çok Yapılan Hatalar?

Evlerini kendilerinin düzenledikleri kişilerin yaptıkları dekorasyon hataları hakkında bilgilenmeniz, size evinizi düzenleme konusunda farkındalık kazandıracaktır.

Dekorasyon Hataları

Odayı Fazla Eşya ile Doldurmak: Sıklıkla yapılan hatalardan biridir. Neredeyse odanın her duvarı bir eşya ve aksesuar ile kaplanır. Böyle bir yerleşim tarzı, örneğin odadaki her duvar yanında koltukların olması odayı daralttırarak boğucu ve sıkıcı hale getirir.

Uygun Olmayan Eşya Kullanılması: Fazla eşya kullanmasanız bile odanın boyutuna uymayan eşyaların yerleştirilmesi de odayı boğucu hale getirir. Büyük odaya küçük eşyaların, küçük odaya büyük eşyaların konulması gibi uyumsuzluk yaratan bir tarz görüntü kirliliği yaratır.

Aydınlatma: Yeteri kadar önem verilmeyen fakat dekorasyon için önemli bir yere sahip olan aydınlatma sistemi de sık yapılan hatalar arasındadır. Kalın ve koyu renk perde kullanımı da gündüz güneş ışığından yararlanmayı engelleyerek aydınlatma konusundaki hatayı daha da körükler.

Çalışma alanı ve oturma alanı olarak kullandığımız odaların yeteri kadar ışıklandırılmaması, odanın boyutuna uygun aydınlatma kullanılmaması görüş problemlerine sebep olur.

Aşırı Aksesuar Kullanımı: Estetik bir görünüm sunan aksesuar ve süs eşyalarının aşırı kullanılması dağınık bir görüntü yaratarak yorucu bir etki bırakır.

Odaları Amaçlarından Farklı Kullanmak: Odaları en başta karar verdiğiniz kullanım amaçlarından farklı kullanmaya başladığınızda zamanla rahatsız edici etkiler oluşur. Farkında olmadan o odayı kullandığınız amaca göre eşyalarla doldurmaya başlarsınız. Örneğin; çocuk odasının duvarlarını koyu renklerle boyamak, boş alanları depo haline getirip kullanılmayan eşyaları o alanlara koymak gibi. Böyle bir yerleşim o odayı sıkıcı hale getirir.

Odak Noktası Oluşturmamak: Bir odak noktası belirlemeden gelişi güzel yerleşim, odada dağınıklık yaratarak gözü yorar. Herhangi bir odanın dekorasyonunda o odada bir odak noktası belirlemek yani vurgulamak istenen bir obje belirlemek, eşyaların yerleşimini bu noktaya uyarlamak, örneğin; şömine olan bir salonda şömineyi odak noktası yapıp buna göre eşyaların yerleşimini yapmak o mekanda uyumu yaratır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.