2015 Yılında Dekorasyonda Neler Moda Olacak?

Annelerimizin özene bezene süslediği vitrinleri yemek masasına kadar takım olan oturma grupları, oturma grupları ile takım oluşturan yastıklar devri artık kapandı. Peki 2015′ de dekorasyonda bizleri neler bekliyor?

2015 Yılında Dekorasyonda Neler Moda Olacak?
İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bıraktığımız şu günlerde önümüzdeki sene, özellikle evini yenilemek isteyenleri birbirinden hoş seçenekler bekliyor. Peki 2015 yılında dekorasyonda neler moda olacak?

Modern Kitaplık
Sadelik ve Kitaplıklar
Son yıllarda moda dünyasının her alanında söz konusu olan sadelik, dekorasyonda da uzun zamandır  moda oldu. Artık kalabalıklardan soyutlanmış, sakin evler isteniyor ve  kibar mobilyalar, gözü yormayan tasarımlar,  sade çizgileri olan dekoratif ürünler özellikle tercih ediliyor.  Bu bağlamda 2015 yılı itibariyle gümüşlük adı da verilen vitrinler artık tarihe karışıyor.  Yeni dekorasyon trendlerinde Salon ya da oturma odalarında zamanla bir eşya karmaşası yaratan vitrinlerin yerini modern tasarımlara sahip kitaplıklar alıyor.

Duvar Üniteleri
Giderek sadeleşen, ufak dekoratif eşya kalabalıklarından uzaklaşan evlerde şık ve özgün tasarımları ile duvar üniteleri, hem gümüşlük hem de TV ünitesi  işlevini bir araya getiriyor. Evlerde süsten ya da gümüşlükten vazgeçemeyen hanımlar için vitrini de bulunan, kapaklı dolap ya da kitaplık gibi değişik kullanım seçenekleri de sunan çok işlevli duvar üniteleri, mobilyalarla uyum içinde olduğunda eve hoş bir hava katıyor.

kilim

Kilimler
2014 yılının sonlarına doğru halının tahtını zorlayan kilim, 2015 yılında adeta bir trend haline gelecek gibi görünüyor. Desenleri ve renkleriyle kullanıldıkları ortama mistik bir hava katan kilimler, özellikle mutfaklarda tercih ediliyor. Dar salon ya da oturma odalarında  sade çizgilere sahip mobilyalarla oldukça şık görünen kilimler, ev dekorasyonunu baştan aşağı yenileyecekler için iyi bir alternatif.

Otantik Tasarımlar
Son zamanlarda mistik ve  otantik tatil anlayışı ile hayatımıza giren otantik içerikli mekan kavramı ev dekorasyonunda da hızla yayılıyor. Huzurlu, dingin mekanlar yaratmak için  kilim, işlemeli yatıklar, klasik çizgiye sahip mobilyalar, eskinin çizgilerini  modern sitillere uyarlayan tasarımlar önemli bir araç olarak kullanılıyor. Ayrıca otantik mekan tasarımlarında kahve ile sarı tonları gibi sonbahar renklerine sıklıkla yer verilirken mekanlarda yaratılan koyu ve açık renk dengesi insanları adeta huzura çağırıyor.

Tek Parça Dekorasyon Ürünleri
2015 senesi ile  birlikte sehpasına kadar takım olarak alınan dekorasyon ürünleri  kullanma devri kapanıyor. Dekorasyonda parçaları uyumlu olarak bir araya getirme modası hızla yükseliyor. Ahşap detaylı kanepe, metal detaylı sehpalarla, renkli oturma grubu, koyu renk yemek masası takımıyla rahatlıkla bir araya getiriliyor. Ayrıca görünen o ki aralarında uyum  yakalandığı sürece klasik çizgilerle modern çizgileri bir araya getiren eklektik stil anlayışı, 2015 yılı ile birlikte dekorasyonda çok hoş rüzgarlar estirecek.

Hayvanli Yastık

Sıradışı Yastıklar
Eklektik sitil anlayışı mekan bütünlüğünden en küçük dekoratif öğeye kadar trend oldu. Artık tek tip koltuk takımları ile uyumlu şekilde hazırlanmış yastıklar demode. Birbiri ile bütünleştirilmiş birkaç parça oturma öğesi, birbirinden çok farklı, desen desen renk renk yastıklar bir araya gelerek, dekorasyona ayrı bir hava katıyor. Ayrıca yastıklar, tekstil modasının gözde desenleri olan leopar ya da kamuflajdan tutun da hayvan figürlerine kadar çok çeşitli seçenekler sunuyor.

Bir yorum

  1. Ev Dekorasyonu

    Yeni evimizin dekorasyonunda kitaplıklara biz de önem vereceğiz. Eşimin vitrin merakı yok çok şükür 🙂 Ayrıca ikimizin toplamda 700 civarı kitabı var. Ayrıca ben de yastık kullanmayı çok seviyorum. Diğer önerilerinizi de yeni evimizde değerlendireceğiz. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.