2015 Orta Sehpa Modelleri

Orta sehpa kullanımı önceleri sadece geniş salonlar için uygun olurken; günümüzde fonksiyonel ve çeşit çeşit sehpa ile küçük salonlar için de kullanılabilir hale gelmiştir. Orta sehpa kullanmayı düşündüğünüz vakit, evinizin dekorasyonuna ve modaya uygun olanları kullanmalısınız. Orta sehpa tercih ederken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli detay vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Orta sehpa kullanacaksanız evinizin metrekaresini hesap etmelisiniz. Kullanacağınız odanın metrekaresine göre de sehpayı tercih etmelisiniz.
  • Odanın ya da salonun mobilyaları orta sehpayı belirlemenizde önemli bir belirleyicidir. Salonun stili, renkleri orta sehpanın modelini belirler.
  • Kullanım alanını iyi hesap etmelisiniz. Eviniz küçükse fonksiyonel olan modelleri tercih edebilirsiniz. Geniş bir salonda ise dekorasyon tarzına uygun dilediğiniz orta sehpayı kullanabilirsiniz.

Otantik Orta Sehpalar
2015 yılının ev dekorasyonu modasında, otantik sehpalar büyük yer kaplıyor. Eviniz otantik tarzda düzenlenmişse, orta sehpanızı da bu tarzda seçim yapabilirsiniz. Otantik modellerde ahşap olmazsa olmazdır. Bunun dışında orta sehpa sadece bir sehpa olabilirken; bazı modellerde kitap yerleştirebileceğiniz, dekorasyon objeleri koyabileceğiniz tarzda olabilmektedir.

Modern Orta Sehpalar
Modern mobilyalar hiçbir zaman modanın gerisinde kalmayacaklar. Dolayısıyla 2015 yılında da oldukça modalar. Modern sehpa modellerinin, farklı biçimde olanları dikkat çekicidir. Bu tür sehpalarda genellikle iki renk ahşap kullanılır ve bazı modeller de camla hareketlendirilir. İki renk olan modeller birçok mobilyayla uyum sağlayacağı için kullanışlıdırlar. Bu tür sehpaları modern dekorasyon objeleriyle, mumlarla donatabilirsiniz.

Fonksiyonel Orta Sehpalar
Küçük evlerin vazgeçilmezleri olan fonksiyonel sehpalar, kullanım alanlarını farklılaştırması bakımından çok önemlidir. Bu tür sehpalar, bazen kitaplık olarak; bazen de masa haline gelerek kullanılır. Böylece küçük evinizde ayrıca bir kitaplığa ve masaya yer ayırmanız gerekmez. Fonksiyonel sehpalar ortaya çıktığından beri moda konusunda yerinden kıpırdamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.